Nu numai copiii, ci și adulții trebuie să își mențină sănătatea fizică. De aceea, trebuie să facă exerciții fizice în mod regulat și să folosească echipamente de exerciții care întăresc toți mușchii corpului. Iar dacă dețineți o casă privată, verificați cele mai bune trambuline copii mediul rural pe care le puteți găsi.

Tipuri de trambuline
Trambulina a fost inventată în secolul al XX-lea și are o istorie bogată care datează de la circ, al doilea război mondial, Jocurile Olimpice și chiar de la NASA. Gimnastul american George Nissen a creat prima trambulină în anii 1930, folosind o cameră de aer din anvelope și bucăți de metal vechi. În prezent, dispozitivele de sări

turi au un design inovator și forme diferite.

Trambulinele rotunde sunt cele mai comune și sunt potrivite pentru utilizarea în aer liber și sunt disponibile într-o varietate de dimensiuni. Unii oameni instalează trambuline rotunde în interior, deși mini-trambulinele sunt cele mai potrivite pentru acest scop.
Trambulinele dreptunghiulare au un caracter de săritură diferit și sunt adesea folosite de sportivii profesioniști care fac gimnastică și box. Acestea sunt foarte bune pentru zonele rurale cu spațiu liber limitat, deoarece sunt de dimensiuni mici.
Trambuline octogonale – potrivite pentru instalarea pe terenuri mari, deoarece sunt de dimensiuni mari. Acestea pot fi folosite de mai multe persoane în același timp, astfel încât sunt adesea alese de familiile numeroase.
Mini-trambulinele sunt numite și trambuline de fitness. Acestea pot fi utilizate atât pentru antrenament, cât și pentru divertisment și se potrivesc chiar și în spații înguste.
Trambulinele fără arc au apărut nu cu mult timp în urmă, dar au câștigat deja încredere în rândul clienților. Nu au arcuri, așa că sunt absolut sigure atât pentru adulți, cât și pentru copii.
Cum să alegeți?
Există multe trambuline concepute special pentru uz privat. Cu toate acestea, o trambulină folosită de copii ar trebui să se asigure că sunt complet sigure. Așadar, iată o listă de recomandări care vă va permite să alegeți cel mai bun dispozitiv pentru sărituri.

Mâner
O trambulină pentru copii ar trebui să aibă un mâner care este fabricat din materiale moi și are o prindere fermă. Mânerul devine o măsură de siguranță importantă pentru copii în timp ce se ridică, creând un sprijin complet pentru ei.

Vezi
În timp ce adulții pot sări pe trambuline în aer liber, copiii ar trebui să cumpere de preferință dispozitive de interior. Acestea sunt de obicei de dimensiuni mici și oferă o siguranță mai mare decât trambulinele în aer liber. Acestea vor fi cea mai bună alegere pentru a-i menține pe copii în formă fizică.

Cadrul
Cadrul unei trambuline ar trebui să fie fabricat din materiale de înaltă rezistență, rezistente la rugină și

deteriorări mecanice. Acesta poate avea o formă rotundă sau dreptunghiulară, rezistentă la deformare, și trebuie să fie lipsit de colțuri ascuțite și de proeminențe ascuțite.

Material de bază
O trambulină pentru casele de la țară ar trebui să ofere un material de umplutură moale între materialul de acoperire și cadru. Această căptușeală ar trebui să asigure siguranța și ușurința de utilizare, deoarece copiii cad pe trambulină tot timpul. Perna trebuie să fie confecționată din spumă moale și densă, care să înconjoare întreaga zonă a unității, fără spații libere.

Dimensiune
Cel mai important parametru în alegerea unei trambuline este considerat a fi dimensiunea acesteia. În prezent, pe piață sunt disponibile dispozitive cu un diametru cuprins între 90 și 460 de centimetri. Este important să țineți cont de parametrii locului în care veți instala trambulina și de faptul că în jurul trambulinei trebuie să rămână o zonă liberă de cel puțin 1 metru. Acest lucru înseamnă că o trambulină cu un diametru de 150 de centimetri va necesita un spațiu de aproximativ 2 metri pătrați. Este recomandabil să nu ignorați măsurile de siguranță și să nu plasați trambulina într-un spațiu limitat.

Siguranță
Trambulina este un echipament excelent pentru exerciții și relaxare, care ajută la îmbunătățirea abilităților motorii. Acesta ar trebui să fie testat temeinic și fabricat conform unor standarde de siguranță ridicate. Asigurați-vă că trambulina pe care o alegeți este certificată și că este prevăzută cu o plasă de siguranță.