Este imposibil să ne imaginăm un elev modern fără un telefoane mobile. Gadgeturile îi ajută pe copii să învețe, să se distreze și să fie mereu în contact.
Un smartphone bun pentru un copil ar trebui să fie ieftin, să nu se teamă de șocuri, să fie fiabil și să funcționeze rapid. Vă explicăm cum să alegeți modelul potrivit.

Concentrați-vă pe preț
Părinții nu sunt întotdeauna dispuși să cheltuiască mulți bani pe un smartphone, iar acest lucru este logic. Copiii pierd și sparg lucrurile cu ușurință. De aceea, un smartphone pentru un copil nu ar trebui să fie scump.

Alegeți un model cu un corp robust
Copilul dvs. își poate scăpa cu ușurință telefonul din buzunar pe pavaj sau pe gresia din baia școlii, sau îl poate lovi accidental de piciorul biroului. Gadgetul ar trebui să reziste la test. Copiii nu ar trebui să cumpere cu siguranță gadgeturi cu un panou din sticlă sau alte materiale fragile, care sunt ușor de deteriorat sau zgâriat.

Un plastic simplu este ideal. Merită să acordați atenție caracteristicilor carcasei – este mai bine să alegeți una rezistentă la șocuri și impermeabilă.

Verificați capacitatea bateriei.
Timpul de funcționare fără reîncărcare aproape toți producătorii promit destul de bine, dar, de fapt, smartphone-urile rareori rezistă chiar și 10 ore. De aceea, nu trebuie să aveți încredere doar în cuvintele vânzătorului sau ale producătorului – merită să verificați capacitatea bateriei.

Smartphone-urile de buget instalează baterii cu o capacitate de 3000-4000 mAh. O astfel de baterie poate fi într-adevăr suficientă pentru o zi sau o zi și jumătate, dar cu condiția ca copilul să nu folosească telefonul prea activ: va efectua doar apeluri și câteva accesări de internet. Dacă unui copil îi place să se joace, să facă fotografii și să utilizeze rețelele sociale, este mai bine să cumpere un smartphone cu o baterie de capacitate mai mare sau să cumpere o bancă de alimentare.

Căutați un smartphone cu o cameră foto bună
Fotografiile de pe rețelele de socializare sunt o parte importantă a socializării și a vieții de zi cu zi a unui copil. Fotografiile cool de pe smartphone reprezintă o tendință majoră în ultimii ani. Aproape toți producătorii se străduiesc să facă mai avansate ca

merele din smartphone-urile lor.

Copiii își doresc fotografii frumoase la fel de mult ca și adulții, motiv pentru care merită să căutați un smartphone cu o cameră foto bună.

Acordați atenție dimensiunii
Smartphone-ul trebuie să încapă în mâna copilului. Este important ca copilul să se simtă confortabil în utilizarea acestuia. Copilul dumneavoastră ar trebui să țină telefonul în mână înainte de a-l cumpăra și să verifice dacă poate ajunge la toate părțile ecranului. Dacă smartphone-ul este prea mare, copilul dumneavoastră îl va scăpa tot timpul.

Smartphone-urile de până la 6″ cu un design compact reprezintă cea mai bună opțiune.

Clarificați funcționalitatea
Există câteva lucruri care sunt foarte importante în ceea ce privește funcționalitatea. Primul este capacitatea de a accesa internetul. Modelele care nu acceptă 4G LTE ar trebui să fie eliminate: internetul cu ele va fi destul de lent.

Cantitatea de memorie RAM depinde de cât de rapid funcționează smartphone-ul în sine. Cu cât mai multă memorie, cu atât mai rapid este gadgetul. Puteți găsi în magazine smartphone-uri cu 3GB până la 6GB de RAM pentru aproximativ ₽8.000-15.000. Este bine dacă smartphone-ul va avea un slot suplimentar pentru un card de memorie: cu acesta puteți extinde memoria internă pentru a păstra toate fotografiile și aplicațiile importante în telefon.

Un plus deloc rău este posibilitatea de a plăti cumpărăturile de pe telefon. Copilul nu va trebui să aibă asupra sa bani lichizi sau un card bancar, care este ușor de pierdut.