Scaun cu rotile – va fi util pentru un copil de 1-2 ani. Are pedale, ghidon, centuri de siguranță și o capră. De cele mai multe ori este controlat în totalitate de un părinte, deoarece un copil poate ajunge rar la pedale la această vârstă.

Tricicletă – concepută pentru copii cu vârsta cuprinsă între 2 și 4 ani. Principalul avantaj al acestei biciclete este stabilitatea sa, astfel încât nu este nevoie de abilități din partea copilului pentru a o folosi. În plus, bicicletele cu trei roți cu un mâner pot fi folosite ca scaun cu rotile.

Există modele în care ghidonul poate fi îndepărtat atunci când copilul crește și poate manevra bicicleta în mod independent.

Important: Bicicleta ar trebui selectată cu o „probă în direct”. Copilul dumneavoastră trebuie să atingă solul cu tot piciorul atunci când stă pe șa.

Scaun

Scaunul unei triciclete poate fi triunghiular sau dreptunghiular. Cel mai bine este să optați pentru scaunul triunghiular, deoarece marginea sa alungită împiedică copilul să alunece înainte pe cadru. De regulă, scaunul este echipat cu un spătar pe care se poate sprijini copilul.

Scaunul este, de obicei, din plastic, uneori se folosește o inserție din țesătură sau inserții din cauciuc care împiedică copilul să alunece. Există unele scaune cu o căptușeală moale pentru a asigura un confort maxim pentru copil.

Deoarece copilul este în continuă creștere, este recomandabil să cumpărați o bicicletă al cărei scaun poate fi reglat pe orizontală (până la ghidon). Acest lucru oferă copilului dumneavoastră un plus de confort și îi permite să folosească bicicleta pentru perioade mai lungi de timp.

Ghidon

În primul rând, ghidonul este un punct de sprijin suplimentar pentru copilul dumneavoastră, iar bicicleta este controlată de părinte cu ajutorul mânerului pentru părinți. Apoi, copilul mic controlează bicicleta în mod independent, folosind ghidonul.

Blocarea volanului – vă permite să blocați roata din față în poziția de mers în linie dreaptă. Acest lucru îl împiedică pe copil să poată conduce bicicleta. Această funcție permite părintelui să utilizeze bicicleta ca un cărucior.

Important: alegeți biciclete cu mânere cauciucate pe ghidon pentru a împiedica alunecarea mâinilor copilului dumneavoastră pe ghidon.

De preferință, ghidonul ar trebui să fie reglabil pe înălțime (reglaj de ridicare) – acest lucru prelungește durata de viață a bicicletei pentru copilul în creștere. Reglarea ghidonului ar trebui să fie ușoară (nu sunt necesare unelte).

Roți Material

Plastic – nu au anvelope, o varietate de culori și sunt ieftine. Cu toate acestea, ele nu sunt rezistente la impact (se pot rupe), transmit vibrații puternice bicicletei și fac mult zgomot.

Anvelope solide din cauciuc – Acestea constau dintr-o jantă solidă rigidă și o anvelopă solidă. Aceste anvelope nu au nevoie să fie umflate și nu sunt susceptibile la înțepături. Pe de altă parte, astfel de roți nu absorb bine șocurile și amortizează slab vibrațiile.

Plastic+cauciuc – constau dintr-o jantă din plastic cu un strat subțire și îngust de cauciuc. Acestea au avantajele și dezavantajele roților din plastic, dar sunt puțin mai bune în ceea ce privește atenuarea vibrațiilor.

Poliuretan – format dintr-o jantă rigidă și un pneu dintr-o singură bucată. Proprietățile acestora se aseamănă cu cele ale roților din cauciuc solid.

Anvelopele gonflabile din cauciuc constau dintr-o jantă rigidă și o anvelopă umplută cu aer sub presiune. Avantajele sunt: funcționare lină, amortizare bună, durabilitatea construcției. Dezavantajele sunt sensibilitatea la înțepături.

Diametru

Dimensiunea roților este exprimată în inci. Înălțimea bicicletei depinde de această valoare. Este mai bine să optați pentru o bicicletă cu roți de cauciuc mari și masive. Această bicicletă va fi stabilă și va avea o mobilitate mai bună în teren accidentat. O bicicletă cu roți mici sau din plastic este instabilă, în special pe suprafețe noroioase sau umede.

Siguranță

Mânerul pentru părinți – vă permite să controlați și să ghidați mișcarea bicicletei. Acesta este format dintr-o bară cu un mâner situat în spatele șeii. Folosiți mânerul pentru părinți pentru a împinge sau pentru a opri copilul să meargă în direcții periculoase și pentru a folosi bicicleta ca un cărucior.

Ham de siguranță – împiedică copilul să cadă din bicicletă chiar și atunci când este împins cu putere.

Balustradă – balustrada din jurul șeii tricicletei. Are aceeași funcție ca și hamul. Esențial pentru copiii foarte mici.

Casca – protejează copilul de răni la cap în caz de cădere și îndeplinește și o funcție decorativă – în această cască, copilul dumneavoastră se va simți ca un adevărat „biciclist”.

Accesorii

Claxon, un claxon care sună atunci când copilul vede bicicleta apropiindu-se. Claxonul servește, de asemenea, drept divertisment suplimentar pentru copil.

Aripi – plăci care protejează motociclistul și pe ceilalți de murdărie și de stropi de sub roți în timpul mersului. Excelent pentru mersul pe umed după ploaie.

Blocarea pedalelor – vă permite să detașați pedalele de roată. În acest fel, ele nu se vor roti în timp ce bicicleta este în mișcare. Relevant atunci când se utilizează bicicleta ca un cărucior, deoarece elimină riscul ca pedalele să lovească picioarele copilului.

Important: Deși este puțin probabil să fie nevoie de pedale pentru un bebeluș de un an, acesta va începe în cele din urmă să le folosească. Pedalele lungi și late (dar nu grele) sunt cele mai bune. Pedalele mici sunt inconfortabile pentru un copil – picioarele vor aluneca constant din ele.

Suport pentru pedale – o platformă pe care copilul își poate pune picioarele după ce le scoate de pe pedale. Poate fi utilă atunci când utilizați bicicleta pe post de cărucior.

Vizieră – protejează copilul de lumina directă a soarelui și de ploaie. Se întâlnește în diferite v

ersiuni – o umbrelă, un baldachin, o glugă groasă pliabilă. Pentru un confort mai mare, merită să cumpărați o copertină în formă de dom.

Panoul de joacă – oferă copilului un plus de divertisment și este plasat pe ghidon. Realizate sub formă de întrerupătoare, butoane, cadrane, jucării.

Portbagaj – utilizat pentru a transporta bunuri pe bicicletă. În cazul bicicletei cu trei roți este sub forma unei tăvi adânci în care copilul își va putea transporta cu ușurință jucăriile.

Coșul de pe ghidon – utilizat în același scop ca și portbagajul. Spre deosebire de portbagaj, coșul este mai adânc și poate avea un capac.

Geanta de bagaje – joacă același rol ca și portbagajul, situat pe mânerul părintelui. Geanta, spre deosebire de cufăr și coș, este confecționată din material moale și are o încuietoare.

Sfaturi

Atunci când cumpărați un cărucior de bicicletă, asigurați-vă că îl încercați pe dvs., tot călăritul va fi un adult. Dacă modelul nu se potrivește înălțimii, va fi dificil de gestionat.
Trebuie să acordați atenție greutății bicicletei: trebuie să fie suficient de ușoară pentru ca copilul să o poată deplasa singur. În plus, este necesar să se procedeze în funcție de abilitățile fizice ale unui adult care va lua transportul pentru o plimbare.
Cumpărând o bicicletă, merită să verificați modul în care pedalele, ghidonul, roțile. Acestea trebuie să se rotească ușor și fără probleme, fără a produce sunete străine. De asemenea, verificați calitatea fixării pieselor.
O bicicletă cu un cadru din plastic este ușoară, în timp ce un cadru din oțel este mai greu, dar și mai sigur.
Păstrați bicicleta curată din când în când, curățați roțile, pedalele și pedalele și lubrifiați piesele bicicletei cu ulei special.
Producătorul este .
Un grup de cele mai ieftine biciclete sunt produsele mărcilor Orion, Pilsan, modelele ieftine Bambi, Profi Trike, Smart Trike, TechnoK. Acestea sunt biciclete fără ghidon pentru copiii care pot merge deja singuri. Atunci când alegeți un model, alegeți cel mai durabil cadru, dar cel mai important – confortabil pentru copil. Marca nu joacă un rol decisiv.

Nu sunt rele bicicletele cu trei roți cu un ghidon și cărucioare în segmentul de preț mediu sunt modelele Alexis, Ardis, Smoby. Asamblarea și siguranța nu sunt rele și pot fi însoțite de defecte minore, cum ar fi lipsa de ajustare a vizorului, a mânerului parental, a jantei de siguranță și a altor părți. Cu un astfel de buget, este mai bine să acordați atenție bicicletelor Bambi, Geoby, modelele bugetare ProfiTrike. Aceste cărucioare sunt adesea mai ușoare în greutate, frumoase în design și execuție, echipate cu roți gonflabile bune.

Printre modelele mai scumpe se numără Fisher-Price, Injusa, Kettler, Peg Perego și altele. Alegeți un scaun cu rotile de la producătorii specializați, deoarece alegerea modelelor și prețurile sunt mult mai mari. În cazul mărcilor „pentru adulți” bine-cunoscute, cum ar fi Schwinn, prețul poate fi mult supraevaluat.